22 februar, 2017 2 translation missing: da.blogs.article.read_time 1 Kommentar

Sådan slipper du af med mos i græsplænen:

De fleste danskere har mos i deres græsplæne men har samtidig en drøm om en flot grøn plæne uden mos og ukrudt. Vi har lavet en trin for trin guide til at fjerne mos i græsplænen.

Det kan godt lade sig gøre uden de store investeringer, men det kræver lidt arbejde som vi guider dig igennem her.

 

Trin 1:

De fleste slår deres græs for sjældent og når de slår det, bliver det klippet for tæt. En nem regel er, kun og klippe 1/3 af længden på græsstrået afgangen og er det stadig for langt, klipper du igen et par dage senere, indtil du har den ønskede længde. Det ødelægger rodnettet og gør græsset svagt hvis du klipper for sjældent og for tæt. Derved kan mos og ukrudt nemmere overtage din græsplæne.

 

Trin 2:

Dernæst skal plænen rives over med en plænelufter eller vertikalrive. Husk det skal ikke være en mosfjerner, for den fjerner mosset, men ikke årsagen til hvorfor mosset gror. Bruger du mosfjerneren i stedet for en plænelufter/vertikalrive vil du skulle fjerne mere og mere mos, år efter år.

Jernvitriol er også et godt produkt til og fjerne mosset med, men mosset kommer hurtigt igen, hvis plænen ikke bliver luftet. Kombinerer man Jernvitriol og plæneluftning er det virkelig effektivt til at fjerne mos.

Man kan sætte en moskniv på plæneklipperen, men går den for dybt ødelægger du plæneklipperen og græsplænen har heller ikke godt af det. Den producerer faktisk mere og mere mos idet græsset gror dårligere. Så en moskniv til plæneklipperen anbefaler vi ikke og bruge.

Plænen skal luftes et par gange i løbet af sæsonen, gerne i foråret, men det skal være mens den er i vækst. Plænelufteren eller vertikalriven fås både som håndholdt til mindre områder eller med benzinmotor/strøm eller også kan du leje en. Nedenfor har vi linket til de helt rigtige produkter du skal bruge.

Håndholdte plæneluftere:

Plænelufter maskiner:

Plænelufter til havetraktor og ATV:

Til de større områder fører vi blandt andet mærket MossRider som er den bedste plænelufter til havetraktor og ATV’er vi har testet. Den kan desuden lejes for en dag. Kontakt os for leje og pris.

 

Trin 3:

Gødning af græsplænen er også vigtigt og det er allerede i starten af sæsonen man skal gøre det. Den skal have en gang mere når man kommer hen imod starten af sommeren. Husk at brug rigtig plænegødning og ikke universal gødning, da sidstnævnte kan indeholde klor, hvilket skaber vækst til mos.

Når den første sæson er overstået, vil du se at græsset langsomt bliver flottere. Der vil være mindre mos og mindre arbejde til dig.

Kontakt os gerne inden du går ud og køber vildt ind. Der er mange muligheder for fejlkøb og vi giver dig gerne råd og guider dig til at få en flot græsplæne igen, hvis du er ved og løbe sur i pleje af plænen.

 

Nyd det, Held og lykke.


1 Svar

Birgit Pedersen
Birgit Pedersen

01 april, 2019

Hej , i stedet for universal gødning til græsplæne , hvad vil i så anbefale hilsen Birgit Pedersen

Skriv en kommentar